De gamla vanligt tangentborden är historia.
1 av 2
De gamla vanligt tangentborden är historia. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT BILD
Så här har det sett ut ganska länge nu.
2 av 2
Så här har det sett ut ganska länge nu. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Wow! Här är nya tangentbordet – som ska förändra allt!

Det nya tangentbordet har tagit 10 år att utveckla.


Den typen av tangentbord som vi använder i dag är kanske inte det mest optimala för att kunna skriva så snabbt och effektivt som möjligt. Det insåg Ray McEnaney, som nu har utvecklat två nya tangentbord, skriver Ozy.

På McEnaneys tangentbord sitter tangenterna i en ny formation, som påminner om ett bi. Därifrån kommer namnet – ”BeeRaider”. Tangentbordet finns i två varianter: ett där tangenterna sitter i traditionell QWERTY-ordningen, fast i biformationen, och ett där tangenterna sitter i en helt ny ordning. 

Bildkälla: Youtube

Det senare ska enligt McEnaney vara "optimerat" – lösningen ska vara mer ergonomisk, men också göra att du skriver snabbare. De mest använda bokstäverna sitter i mitten, medan de mer ovanliga finns i biets "vingar". 

Och att lära sig skriva på det ska också gå snabbt – 20 minuters träning räcker, uppger upphovsmannen.

Man räknar med att kunna leverera de två nya tangentborden under årets första halvår, skriver Ozy.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det nya tangentbordet är bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person död i arbetsplatsolycka

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.