9 sätt din telefon förstör ditt liv på

Du kanske inte visste det, men din telefon fuckar upp ditt liv mer än du tror.


1. Påfrestar ögonen
När du stirrar in i telefonen en längre stund så blir dina ögon torrare för att du blinkar mer sällan. Och det påverkar dig särskilt mycket om du har obehandlade synproblem. Att titta rätt ut på ingenting var 20e minut kan därför hjälpa till att få igång blinkandet.


Bildkälla

2. Sämre minne
När du alltid har din smartphone till hands och kan slå upp all fakta du behöver där, slutar du att memorera information och siffror vilket kan leda till att ditt minne blir lite ringrostigt. Men det går att bygga upp igen genom att stimulera hjärnan med olika minnes-spel.


Bildkälla

3. Och sämre självkänsla
Med alla sociala medier som ger människor möjligheten att filtrera sina vardagliga liv och göra de mer ~spännande~ blir du matad med en ouppnåelig verklighet som kan leda till osäkerhet och missnöje.


Bildkälla

4. Konstant FOMO
(Fear of missing out), den konstanta känslan av att missa saker som vännerna visar att de gör på sociala medier....inte hälsosamt.


Bildkälla

5. Påverkar din kost/vikt
När du sitter vid telefonen (eller tittar på tv för den delen) samtidigt som du äter kan göra att du missar signalerna kroppen sänder ut om att du är mätt och inte behöver äta mer, vilket kan leda till överätande som i längden kan bli ohälsosamt.


Bildkälla

6. Och din sömn
Om du är en av de 95% av människorna som använder någon form av elektronik innan du ska lägga dig kan det rubba din sömn.


Bildkälla

7. Dåliga lungor
Att konstant hänga över en telefon kan ge dig dålig hållning, vilket i sin tur kan leda till att dina lungor försämras och påverkar din andning.


Bildkälla

8. Kan utlösa nomophobia
Vilket är en rädsla av att vara utan din telefon. Du får i stället en känsla av otrygghet och till att bli irrationell utan telefonen i sikt.


Bildkälla

9. Du kan bli deprimerad
Att bara se bilder på lyckliga och framgångsrika människor kan leda till ohälsosamma jämförelser och dålig självkänsla vilket kan göra dig deprimerad.


Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.