Problem.
1 av 4
Problem. - Foto: TT
Många androidtelefoner brister i säkerheten.
2 av 4
Många androidtelefoner brister i säkerheten. - Foto: TT
Det visar en ny undersökning.
3 av 4
Det visar en ny undersökning. - Foto: TT
Mest beror det på uteblivna uppdateringar.
4 av 4
Mest beror det på uteblivna uppdateringar. - Foto: TT

Så stora säkerhetsluckor kan din mobiltelefon ha

Många androidtelefoner har kända säkerhetsluckor – och enligt en ny undersökning gör tillverkarna alldeles för lite för att hindra det.


Androidtelefoner är inte direkt bombsäkra, det visar om inte annat ny forskning från University of Cambridge. Enligt Daily Dot så visar nämligen den studien att hela 87,7 procent av Androidtelefonerna är utsatta för redan tidigare kända säkerhetsrisker.

Bild: TT

Och det är inget litet test man gjord, studien innefattar över 20 000 telefoner under fyra års tid. Vilkas fel det är? Well, enligt Daily Dot så verkar det mest som att det är tillverkarnas fel. Mest för att de inte levererar viktiga uppdateringar i tid.

Bild: TT


De flesta Androidtillverkare kommer med uppdateringar omkring en gång per år, vilket enligt studien är alldeles för lite. Anledningen är att tillverkarna vet om att det behövs uppdateringar för att ha en bra säkerhet – men det gör inte användarna, vilket gör att viljan för att fixa uppdateringar är låg, skriver Daily Dot.

Bild: TT

Man har också listat Androidtillverkare, på en tiogradig skala där Nexus är bäst – men bara med 5,2 poäng. Längre ner finns tillverkare som LG (4,0), Samsung (2,7) och Sony (2,5).

Hela den listan kan du se hos Daily Dot.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.