Snapchat har ytterligare en uppdatering.
1 av 2
Snapchat har ytterligare en uppdatering. - Foto: Pixabay
Läs här!
2 av 2
Läs här! - Foto: App store

Här är Snapchats nya emojis – har det gått för långt?

Det händer mycket grejer i den populära appen. Och frågan är om det inte börjar bli lite mycket nu?


Det var inte särskilt länge sedan som Snapchat introducerade Memories för oss. Ett tillägg i appen som mötts av blandad kritik – bland annat för att det blir krångligare att spara snaps till sin egna kamerarulle. Nåväl.

Under måndagen kom en ny uppdatering av appen – som inkluderar någonting som kallas för Bitmoji. Jaha, tänker du? Vad är ens det?

Du kanske minns Bitstrips som var/är ett semi-populärt (och hatat) tillägg där man kunder göra "serier" med sin egendesignade avatar som huvudroll. Man kunde även lägga till vänner som hade skapat en avatar. Nåväl. Det här är liknande.

För att få tillgång till Bitmoji så tar du en bild på vad du vill. Sedan uppe i högra hörnet klickar du på post-it-lappen där du i vanliga fall kan lägga till emojis på dina bilder.

Längst ner väljer du nummer två som ser ut som ett ansikte med ett plus på. Där kan man börja ansluta till Bitmoji. Klicka på "Anslut Bitmoji".


Till krånglet nu då. Du kommer till din webbläsare och då måste du ladda ner en särskild app. Så, vi gör väl det då. (Om du inte redan har appen då kan du obvi skippa det här).

Appen är inte särskilt stor men krånglig.

Så. Nu har du appen. Klicka tillbaks till Snapchat och "Anslut Bitmoji". Du hänvisas då till appen och där kan du välja att logga in med Snapchat.

Ta-da. Nu till ytterligare lite tidskrävande jobb – om än ganska skoj faktiskt. Du ska skapa din egna avatar. Annars finns det ingen poäng med tillägget.

Först får man välja könstillhörighet helt fritt. Sedan om du vill ha nya Bitmoji-stilen eller klassiska Bitstrips-stilen. Så obvi väljer vi den nya stilen. Sedan är det fritt att designa ansiktsform, ögonbryn, hudfärg, nästa, ögon, ansiktsbehåring etc etc.


Snyggt! Och ganska likt va? På med lite kläder kanske? Det väljer du i nästa steg.

Själv valde jag en passande outfit och sparade.

Sedan när du är klar ansluts du tillbaks till Snapchat

Sedan när du kan välja att klistra in en emoji så är ju DU (eller jag just här) där. Eller snarare din avatar som emojis.

Sedan kan du klistra in den var du vill på din snap. Och störa dina kompisar med.

Det var väl kul?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Börjar det bli för mycket i Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.