Det går inte alls så bra för Snapchat som VD:n Evan Spiegel (till vänster) och Bobby Murphy, medgrundare kanske hade hoppats.
1 av 2
Det går inte alls så bra för Snapchat som VD:n Evan Spiegel (till vänster) och Bobby Murphy, medgrundare kanske hade hoppats. - Foto: TT/Montage
Så här glada var de ändå när företaget introducerades på börsmarknaden.
2 av 2
Så här glada var de ändå när företaget introducerades på börsmarknaden. - Foto: Richard Drew/TT

Oh Snap! Den populära appen förlorar miljarder

Snapchat har släppt sin första kvartalsrapport. Av siffrorna att döma vill nog grundaren Evan Spiegel nu faceswappa med Mark Zuckerberg.


Nyheter24 har tidigare skrivit om appen som antagligen snart kommer att dö ut. Nu ser det inte mycket bättre ut för Snap som precis släppt sin första kvartalsrapport någonsin, där siffrorna är långt ifrån positiva för företaget.

Det var 2 mars som företaget Snap Inc. introducerades på den amerikanska börsen. Trots att användarantalet sedan dess har ökat till 166 miljoner har siffrorna inte alls motsvarat förväntningarna. Till skillnad från fjolårets första period, där användarna ökade med 48 procent ligger samma siffra i år på 36 procent. Samtidigt redovisar företaget en förlust på hela 2,2 miljarder dollar.

Detta till trots växer fortfarande Snapchat snabbare än huvudkonkurrenten Facebook, vars användarantal ökade med 18 procent. Och frågar man företagets VD Evan Spiegel, verkar han förvånansvärt lugn.

– Du måste vara trygg med att folk kopierar dig om du gör bra saker. Men bara för att Yahoo har en sökruta betyder det inte att de är Google, har företagsledaren sagt enligt SVT.

Siffrorna skvallrar dock om att Snapchat bör göra något drastiskt för att inte förlora kampen mot Facebook. Och antagligen kräks Evan Spiegel mer än bara regnbågar just nu.

Så här såg det ut när Snap lanserade en ny funktion i april:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.