1 av 3
- Foto: Ap/TT Bild/McDonald's
2 av 3
- Foto: Ap/TT Bild
3 av 3
- Foto: McDonald's

Snart kan McFlurry försvinna från McDonald's – här är anledningen

Den svalkande läckerheten är en favorit hos många, men nu försvinner den alltså.


Rykten och artiklar som hävdar att klassikern McFlurry ska försvinna har cirkulerat i ett par dagar. Men stämmer det? Ja, det gör det faktiskt. Det är Mars Inc – som producerar chokladen som finns i McFlurryn –som vill dra sig ur samarbetet, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det handlar enligt en källa om att McFlurry har mycket mer socker i sig än vad det amerikanska livsmedelsverket rekommenderar. Mars Inc har utåt sett en tydlig policy gällande sockerintag, och menar att deras godis ska avnjutas med måtta. Företaget har också gått ut och lovat att de ska jobba för att minska sockerkonsumtionen för att de ska gå i linje med rekommendationerna.

Bildkälla: McDonald's

En talesperson för Mars Inc säger till Reuters att de inte vill kommentera uppgifterna.

MEN – var inte orolig! Det verkar som att det bara gäller i USA just nu. I Sverige kommer Donken att fortsätta sälja McFlurry precis som vanligt.

– Vi har inga planer på att ta bort McFlurry ur sortimentet i Sverige, säger Alexandra Svenonious, presschef för McDonald’s Sverige, till Nyheter24.

Fakum är att standardsmakerna på McFlurry i Sverige är Daim och Oreo, och de tillverkas inte av Mars Inc, utan av Mondelez International. I USA är smakerna annorlunda, med till exempel m&m:s (som ju inte heller får säljas i Sverige).

Så alla McFlurry-älskare kan pusta ut!

http://giphy.com/gifs/mcdonalds-tv-bumper-y2JUUTICw9yFiBildkälla

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!