GODDAMMIT.
1 av 3
GODDAMMIT. - Foto: Pixabay
Telefonen är vattenskadad.
2 av 3
Telefonen är vattenskadad. - Foto: Pixabay
Men det finns en skum lösning.
3 av 3
Men det finns en skum lösning. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Det här sjuka tricket kan rädda din telefon om du tappar den i vatten

Allt är verkligen sämst när telefonen blivit vattenskadad. Men det finns ett trick som du kanske inte provat.


Det är sommar och du njuter av solen. Kanske att du doppat fötterna lite i vattnet – och så plumsar telefonen i vattnet. Allt känns kört.

Men du har ju hört om det här tricket med att lägga telefonen i ris över natten. Det kan kanske funka men är långt ifrån den bästa metoden, skriver brittiska Metro.

Telefonföretaget Gazelle har nämligen testat olika metoder för att få telefonen att fungera igen efter en vattenskada. Och den bästa metoden verkar visst vara kattsand. Ja, du hörde rätt. Kattsand.


Rekommendationen är att försöka skaka bort allt vatten från telefonen och sedan låta den lufttorka ett tag. Sedan till kattsanden som ska placeras tillsammans med telefonen i en försluten påse.

Det här är ju givetvis ingen mirakelkur så om din telefon fortfarande inte fungerar efter 48 timmar så är det nog kört – och en fråga för försäkringsbolaget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.