"Det finns något lugnande och stolt nördigt i att gå runt i svarta strumpor och ett par lediga sandaler", skriver artikelförfattaren Robin Givhan bland annat i artikeln.
1 av 2
"Det finns något lugnande och stolt nördigt i att gå runt i svarta strumpor och ett par lediga sandaler", skriver artikelförfattaren Robin Givhan bland annat i artikeln. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Faktum är att trenden redan har börjat synas i modevärlden.
2 av 2
Faktum är att trenden redan har börjat synas i modevärlden. - Foto: Pixabay

Här är den sjuka modetrenden för 2017

Strumpor i sandaler betraktar säkert många som ett stilbrott av det grövre slaget. Men nu kan det vara läge att omvärdera den åsikten.


Grattis, farfar. Nu är du lika trendig som modelejonen.

Det är faktiskt en mening som du skulle kunna utbrista under nästa år. I alla fall om man får tro den senaste spaningen att strumpor i sandaler spås bli en trend redan under 2017.

Strumpor i sandalerBildkälla: Facebook

Det är tidningen Washington Post som i en artikel konstaterar att det inte nödvändigtvis måste vara fruktansvärt att bära just strumpor i ett par sandaler.

"Det finns något lugnande och stolt nördigt i att gå runt i svarta strumpor och ett par lediga sandaler. Det finns en charm i randiga strumpor som är matchade med blommiga sandaler", skriver artikelförfattaren Robin Givhan bland annat i artikeln.

Strumpor i sandalerBildkälla: TT Nyhetsbyrån

Faktum är att trenden redan har börjat synas i modevärlden, bland annat på modeveckan i Milano där modellerna för både Versace och Prada strosade fram på catwalken i strumpor och sandaler, skriver Aftonbladet.

Trenden är säkerligen dock inget nytt för anhängare av normcore-rörelsen, ett slags anti-mode där syftet är att klä sig så alldagligt och "vanligt" som möjligt.

Frågan är nu bara om trenden med strumpor i sandaler letar sig ända till Sverige.

Nästa år vet vi.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det okej att ha strumpor i sandaler?
Tack för din röst!