Arla vill testa nya produkter.
1 av 3
Arla vill testa nya produkter. - Foto: TT
Bland annat kolsyrad mjölk.
2 av 3
Bland annat kolsyrad mjölk. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ja, du läste rätt.
3 av 3
Ja, du läste rätt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Arla testar nya produkter – bland annat kolsyrad mjölk

Produkten och tekniken finns tydligen redan.


På grund av att intresset för vanlig mjölk minskar så kommer Arla Food att testa på att sälja lite annorlunda produkter Något som du bland annat kommer att kunna köpa hem är kolsyrad mjölk.

– Vi är redan redo att producera till exempel en kolsyrad mjölk- och fruktdryck. Produkten och tekniken finns redan. Nu ska vi utveckla varumärket och etablera distribution, säger Hanne Søndergaard som är ansvarig för marknad och innovation för Arla Foods till Finans.

Søndergaard vill utmana marknaden för läskedrycker med sundare mjölkprodukter. Förutom den kolsyrade mjölken kommer det även under kommande år att komma andra produkter. Mjölk- och tedricka, smaksatt mjölk och mjölk med fiber och korn och eventuellt kaffe eller sportdrycker där mjölk kommer vara en ingrediens.

Produkterna kommer inte bara finnas att köpa på matbutiker utan även bensinstationer, gym, arbetsplatser, kaféer och barer.

2017 kommer produkterna att lanseras i Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten för att testa. Med de nya produkterna tror Arla att de har tredubblat sin vinst.

– Vi kan se att marknaden för dessa produkter växer snabbt, vilket hör samman med förändringar i livsstilen. Du behöver inte längre ha fasta måltider. Fler och fler kvinnor arbetar längre och fler och fler konsumenter bor i större städer. Resultatet är att man överallt i världen intar fler mellanmål och får i sig näring utanför hemmet, säger Hanne Søndergaard till Finans.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

1 timme sedan
Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.