Ett säkerhetsföretag går ut med en stark uppmaning om att uppdatera din iPhone.
1 av 2
Ett säkerhetsföretag går ut med en stark uppmaning om att uppdatera din iPhone. - Foto: Flickr / Pixabay
Som gör telefonen känslig för cyberangrepp.
2 av 2
Som gör telefonen känslig för cyberangrepp. - Foto: TT

Expertens varning: Därför ska du uppdatera din iPhone direkt

En säkerhetsfirma har gått med en stark uppmaning – att man måste uppdatera sin iPhone och andra Apple-produkter så snabbt som möjligt.


En säkerhetsfirma har hittat allvarliga säkerhetsbrister i viktiga Apple-program. Därför går de nu ut med en uppmaning: Uppdatera din iPhone och dina Apple-program nu!

TT

Det är den danska säkerhetsfirman CSIS som har hittat känslig information som de menar är kritisk – och kan leda till cyberattacker från hackers, skriver danska Finans.

Totalt handlar det om nio program som har säkerhetsbrister, vilket inkluderar operativsystemet iOS, iTunes och molntjänsten iCloud. Det handlar alltså om de viktigaste funktionerna i hela telefonen och datorn.

De berörda programmen är iTunes, webbläsaren Safari, iCloud för Windows, iOS för iPhone, tvOS för Apple TV, watchOS för Apple Watch, musikprogrammet GarageBand och macOS Sierra för MacBook.

Apples hemsida kan du läsa mer om programmen det handlar om och även hitta information om uppdateringar.

Flickr

Dessutom har allt fler iPhone-användare märkt av att den kalla vintern inneburit problem med telefonen. Apple själva skriver att telefonen kan bli skadad och att batteritiden kan förkortas om telefonen används under 20 minusgrader.

Ett tips kan därmed vara att använda ett case för att skydda telefonen i det svenska vintervädret.

Läs också om den nya "biofunktionen" som ryktas lanseras med nästa iPhone – och på tal om iPhone 8: här är alla rykten om hur den ska se ut.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

iOS
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en iPhone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.