Enligt experterna finns det vissa tecken att hålla koll på.
1 av 2
Enligt experterna finns det vissa tecken att hålla koll på. - Foto: Pixabay/TT
2 av 2
- Foto: TT

Experten: Sex tecken på att din partner kan vara otrogen

Enligt relationsexperterna så finns det sex tecken som visar att din partner kan vara kapabel till otrohet.


Ibland är det tydligt att ens partner är otrogen. Den kanske "jobbar sent" ovanligt ofta och är noga med att dölja sin telefon.

Men andra gånger kanske den som blir bedragen inte har någon som helst aning om att hens partner är otrogen.

Enligt relationsexperterna Olga Levancuka och Gary Amers så finns det vissa drag hos en person som visar om någon kan vara kapabel till att vara otrogen, skriver Independent.

Här är sex tecken på att din partner kan vara otrogen mot dig:

1. Flörtig

Många personer som är otrogna flörtar ofta med alla, även om de är med sina respektive partners.

De får en kick av det och enligt experterna så kan känslan av att känna sig önskade av någon leda till att de så småningom är otrogna. Att vara vänlig och charmig är en sak men att flörta är en annan. Så se upp för det.

2. Girig

Att tänka att det alltid finns något, eller någon, bättre runt hörnet är ett problem som ofta skylls på dejtingappar men det kan också vara ett tecken på att någon kan vara otrogen mot dig.

Om de tror att de kan “få något bättre” så är de mer benägna att frestas med att undersöka andra alternativ.

3. Självupptagen

Experter tror att personer som är otrogna ofta är narcissister och de två tenderar att dela samma egenskaper.

Om din partner har svårt för att visa empati och alltid tänker på sig själv så menar experter att det kan signalera att en person kan ha en affär eftersom “uppmärksamhet och beundran från en ny ‘kärlek’" kan vara mer viktigt än dina känslor och behov.

4. Svek

Du kanske har hört “En gång otrogen, alltid otrogen”. Så om du har kommit på din partner när hen varit otrogen förut så vet du vilken typ av person du har att göra med.

Men experter tror att lögner säger lika mycket om en persons moral. “Inte alla lögnare är otrogna men alla otrogna är alltid lögnare”. Så om din partner har ljugit för dig tidigare bör du vara på din vakt.

5. Osäkerhet

Amers och Levancuka säger att osäkerhet är ett gemensamt drag för personer som är otrogna “Tyvärr är deras behov av att känna sig älskade och ha sin parters fulla uppmärksamhet jämt det som kan leda en person till att vara otrogen”.

Så det är faktiskt för att de själva är oroliga för att bli lämnade och ensamma som de känner att de behöver ha en reservplan.

6. Anklagande

Om du bara tittar på någon annan, eller ger någon annan en komplimang, så kommer en otrogen person att bli paranoid eftersom de antar att du har samma lust att vara otrogen som de har.

Experterna förklarar att en partner som är ärlig och pålitlig inte kommer att tvivla eller anklaga dig eftersom de inte tvivlar på sig själva.

Levancuka berättade för Mail Online att även om det är svårt att se om en person kan komma att vara otrogen mot dig så finns det vissa tecken som skiljer otrogna personer från lojala partners.

Desto snabbare du kan identifiera dessa tecken desto snabbare kan du skydda dig själv och gå vidare menar Levancuka, skriver Independent.

Kanske vill du även läsa om tecken som visar att din partner är otrogen eller Sara Lunds krönika om otrohet?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit otrogen mot någon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.