Monopol får en ny form.
1 av 6
Monopol får en ny form. - Foto: Hasbro/TT (Montage)
De här försvinner!
2 av 6
De här försvinner! - Foto: Hasbro
Välkommen till den nya t-rex-spelpjäsen.
3 av 6
Välkommen till den nya t-rex-spelpjäsen. - Foto: Wayne Parry
Och badankan!
4 av 6
Och badankan! - Foto: Wayne Parry
Hej pingvinen som är ny!
5 av 6
Hej pingvinen som är ny! - Foto: Wayne Parry
Hela spelpjäsgänget.
6 av 6
Hela spelpjäsgänget. - Foto: Wayne Parry

Monopol tar bort tre klassiska spelpjäser – här är de nya

I helgen försvann tre legendariska spelpjäser och tre nya har tagit deras plats i spelet Monopol. Vad tycker du om bytet?


Under gårdagen den 19 mars var det internationella Monopol-dagen som skapats av spelföretaget Hasbro för att fira ett av världens mest framgångsrika brädspel.

Giphy

I en stor världsomspännande omröstning har fans av spelet fått rösta fram vilka åtta spelpjäser som får ta plats i spelet. Vinnarna var en badanka, en pingvin och en t-rex som nu får ta plats tillsammans med en hund, en katt, en bil och en båt.

Hasbro

I omröstningen fanns flera förslag med som alltså inte röstades fram. Bland annat fanns en hashtag, flera emojis och ett badkar bland alternativen som inte valdes fram.

Hasbro

Det här betyder samtidigt att tre klassiska favoriter nu försvinner för alltid från spelet. Det är fingerborgen, skottkärran och stöveln som kastas ut från spelet.

Hasbro. Hejdå kompisar!

Den här nyheten har inte tagits emot särskilt väl här i Sverige. I alla fall om man kollar på den svenska delen av Reddit tar användarna ställning med kommentarer som "Ojojoj, det här blir bojkott från min sida. Kommer definitivt inte köpa något nytt monopol i år heller" och det aningen konspiratoriska "Mina fördomar om dagens samhälle säger att det är pga att de anses symbolisera 'fattigdom' och nån ba 'asså man kan faktiskt jobba med att sy och inte känna sig fattig'".

Å ena sidan har fansen talat och röstat fram sina favoriter, å andra sidan så försvinner tre klassiska och ikoniska spelpjäser. Vad tycker du?

TT. De nya blir dessutom guldfärgade.

De nya spelpjäserna kommer ut i höstens version av spelet.

På tal om pengar och så: Läs också om varför Swish antagligen inte kommer finnas särskilt länge till. Minns ni när McDonald's chockhöjde priset på cheeseburgare och internet rasade?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
De nya eller de gamla?