Ny uppdatering av Snapchat!
1 av 2
Ny uppdatering av Snapchat! - Foto: Pixabay/Snapchat (MONTAGE)
Lägg till oss på Snapchat om du vill!
2 av 2
Lägg till oss på Snapchat om du vill!

Snapchats nya uppdatering kommer göra festen ännu bättre

Festen är räddad! I senaste uppdateringen av Snapchat kan man nu äntligen välja vilka som ska se ens story.


Allas vår favoritapp Snapchat har äntligen släppt en ny uppdatering. Kanske för att undvika risken för att försvinna helt från marknaden... I den finns en stor nyhet – och en mindre som betyder att din Bitmoji-selfie visas i din snap-kod. Men mer om den stora uppdateringen.

Den handlar alltså om stories. Nyheter24 förklarar här exakt hur det går till.

Stories har länge varit en uppskattad funktion där dina följare kan se flera ihopsatta bilder och videos. Ibland vill man inte att precis ALLA ska se ens story – och det finns nu en möjlighet att välja vilka som ska en viss story. Här får du två val.

  • Dela med utvalda kompisar

Ta en snap som vanligt! :)

Sen får du ett val. Du kan skicka till Min story, Vår story (som egentligen bara är vänner som befinner sig i närheten och som brukar bugga) eller Skapa story. Det här är magin händer.

Här kan du döpa din story till något passande. Kanske FEZZZT! eller Bröllopsmys. Eller Idag är en Dag som vi så fint gjort här. Klicka inte i Geofence (det går vi igenom i nästa punkt och den funktionen är ännu bättre lämpad för en stor fest).

Välj sedan vänner som kan lägga till snaps, fler vänner och se storyn:

Klick sen på "Skapa story". Klappat och klart. Nu kan du och dina vänner se storyn och lägga till snaps! Det håller som vanligt i 24 timmar – och det syns om du screenshottar! Nu vidare till nästa möjlighet:

  • Dela med Snapchat-användare i närheten

Minns ni att vi nämnde Geofence tidigare? Den här gången provar vi att fylla i den funktionen. Men du börjar naturligtvis med att ta en snap som vanligt. Sen in på "Skapa story". Sen klickar vi i Geofence.

BAM! Om du behåller inställningarna så kan personer se och lägga till egna bilder till den här storyn. Du kan bestämma om det är bara dina vänner, dina vänners vänner som kan se din story – eller om det är öppet för exakt alla som befinner sig i närheten.

Perfekt för festen där du kanske inte har exakt alla tillagda på Snapchat!

Som vanligt ligger den kvar i 24 timmar. Happy snapping!

Det här kanske är perfekt eftersom Instagram på riktigt infört en funktion som kan slå ut Snapchat helt.

Nyligen har det blivit debatt om vem som har Sveriges högsta score på Snapchat:

Har du högre? Har du eller en kompis högre poäng? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du använda ny story-funktionen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.