Nätpedofilen överklagar domen

Hotade småtjejer att ta av sig sina trosor. Dömdes till åtta år. Vill bli fri.


Han hotade unga flickor till att strippa framför webbkameran.

Nu vill den 32-årige busschauffören och småbarnspappan släppas fri. Själv påstår han att flickorna gjorde allting frivilligt. Därför överklagar han till hovrätten, skriver Upsala Nya Tidning.

Enligt utredningen, som tros vara den största av sitt slag i Sverige, kartlade mannen flickor som var med på olika ungdomssajter och tog reda på information om deras familj och vänner.

–Ta av dig trosorna, annars dör din familj, ska han hotat småflickorna.

Sammanlagt har 60 olika flickor hotats. Vissa blev så rädda att de inte vågade säga emot. Och tog av sig trosorna framför webbkameran i sina flickrum.

Utredningen bygger på 1500 chattkonversationer med olika flickor. Sammanlagt är det 60 olika flickor som hotats, i åldrarna 12-20 år.

Enligt Kammaråklagare Thomas Bälter hittade 32-åringen de flesta av flickorna på internetforumet Snuttis.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.