Här är de märkligaste djuren

Nyheter24 presenterar listan på djur som du inte trodde fanns.


Alla vet vi vad en hund, katt eller kanin är för djur. Men har du någonsin sett en fossa, en liger, eller en bläckfisk på över 18 meter?

Nyheter24 presenterar härmed listan på djur som du inte trodde fanns.

Fossan

Fossan är ett märkligt djur som lever på Madagaskar. Det sällsynta djuret är släkt med både kattdjur och skunkar. Från huvud till svans kan den bli hela 150 centimeter lång.

Ligern

Ligern är en blandning mellan en tiger och ett lejon. Ligern kan väga över 630 kilo, eftersom den inte har någon gen som begränsar och håller tillbaka tillväxten på kroppen. Den blir därför störst av alla nu levande kattdjur.

Chimerafisken

Detta vattendjur lever på havets botten och kan hittas på 2600 meters djur. Fiskarna har väldigt mjuka kroppar och kan bli upp emot 150 centimeter långa. De kallas även kaninfiskar på grund av att deras fenor liknar kaninöron.

Jättebläckfisken

jättebläckfisken är en sällsynt typ av bläckfisk som kan bli upp till 18 meter och kan ha 10-15 meter långa armar. Djuret blev inte vetenskapligt erkänt förrän i slutet av 1800-talet då flera jättebläckfiskar spolades upp på Newfoundlands stränder.

Kaningpunggrävlingar

Det bisarra lilla djuret är en familj av pungdjur, av typen grävlingpungdjur. Tidigare fanns rasen i stora delar av Australien, men nu är den betydligt mer sällsynt. Kaningpunggrävlingen ser ut som en liten råtta, men har stora öron.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.