Snömannen härjar i polska berg

Monstruös och hårig varelse fångad på film.


En polsk turist har lyckats fånga vad som tros vara snömannen på film efter en tur i de polska Tatra-bergen.

Piotr Kowalski, 27, var i full färd med att njuta av naturens skönhet när han plötsligt upptäckte en skräckinjagande varelse som gömde sig bakom några stenar.

– Jag såg den här enorma apliknande varelsen gömma sig bakom stenarna. När jag såg den var det som att bli träffad av blixten, säger han till The Sun.

Nu är han övertygad om att det är snömannen som lurar i snön uppe i de polska bergen. 27-åringen som aldrig trott på berättelserna om den mytomspunna apmannen, har nu blivit omvänd.

Filmen har skickats till The Nautilus Foundation i Warzawa i Polen. Där arbetar forskare som varje dag försöker komma till botten med fenomen som tycks vara oförklarliga.

– Filmen visar något som är större än en man och som går på två ben, men eftersom kameran skakar så mycket är det svårt att se vad det egentligen är, säger Robert Bernatowicz vid The Nautilus Foundation.

Finns de på riktigt eller inte?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.