Dollarmiljardärerna i världen blir ännu rikare. Men för miljonärerna är det tuffare tider.
1 av 4
Dollarmiljardärerna i världen blir ännu rikare. Men för miljonärerna är det tuffare tider. - Foto: ALEXANDRE MENEHGINI / AP / SCANPIX
Carlos Slim Helu är världens rikaste man enligt Forbes lista med en rikedom på 69 miljarder dollar.
2 av 4
Carlos Slim Helu är världens rikaste man enligt Forbes lista med en rikedom på 69 miljarder dollar. - Foto: JASON DECROW / AP / SCANPIX
Bill Gates är medgrundare till Microsoft och har enligt Forbes en rikedom på ungefär 56 miljarder dollar.
3 av 4
Bill Gates är medgrundare till Microsoft och har enligt Forbes en rikedom på ungefär 56 miljarder dollar. - Foto: VADIM GHIRDA / AP / SCANPIX
Stefan Persson, Styrelseordförande för HM, är den rikaste svensken och världens åttonde rikaste. Han har en samlad förmögenhet på 26 miljarder dollar.
4 av 4
Stefan Persson, Styrelseordförande för HM, är den rikaste svensken och världens åttonde rikaste. Han har en samlad förmögenhet på 26 miljarder dollar. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

De rikaste blir rikare men miljonärerna förlorar pengar

Miljonärerna runt om i världen har åkt på en kraftig pengasmäll. Samtidigt blir de allra rikaste bara rikare.


RAPPORT. En rapport från analysföretaget Wealth-X visar att miljardärerna har blivit ännu rikare under det senaste året. Det finns nu 2 160 människor som är dollarmiljardärer och deras samlade rikedom ska ha ökat med 14 procent.

Miljonärerna blir fattigare

Däremot har de 187 380 personer med minst 30 miljoner dollar, ungefär 200 miljoner kronor, på banken åkt på en smäll. Antalet har ökat men deras samlade rikedom har gått ned 1,8 procent.

Värst ställt har gruppen personer som har en samlad rikedom på mellan 200 och 499 miljoner dollar. Deras antal har nämligen minskat - med cirka tio procent. Deras samlade rikedom har minskat med elva procent, rapporterar TV 2 Nyhetene.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.