Äntligen hittat?
1 av 3
Äntligen hittat? - Foto: SCANPIX / eBay
Alla uppgifter finns självklart inte med.
2 av 3
Alla uppgifter finns självklart inte med. - Foto: © ebay
Frågan är om någon kommer att slå till?
3 av 3
Frågan är om någon kommer att slå till? - Foto: © ebay

Är det här originalreceptet till Coca-cola?

Har verkligen originalreceptet till Coca-cola hittats i en låda i Georgia? Släng fram 100 miljoner kronor så får du garanterat svaret.


Inte första gången

Enligt Ted Ryan så dyker det årligen upp personer som frågar hur mycket företaget är beredda att betala för originalreceptet.

Men svaret är alltid detsamma.

– Vi behöver inte betala någonting för vi har redan det enda riktiga receptet.

GEORGIA. Originalreceptet till Coca-cola är en av världens bäst bevarade företagshemligheter. Coca-cola själva har länge hävdat att receptet bara finns i ett enda exemplar, säkert förvarat i ett kassavalv i företagets högkvarter.

Men nu påstår Cliff och Arlene Kluger att de minsann också har originalreceptet i sin ägo. Även om de är beredda att dela med sig av det för en liten nätt summa.

Receptet ligger nu uppe på eBay och utropspriset ligger på fem miljoner dollar, ungefär 33 miljoner svenska kronor. 

Kostade 100 dollar från början

Är man däremot riktigt sugen och känner att man omedelbart vill lägga rabarber på det värdefulla receptet får man glatt slänga fram nästan 100 miljoner svenska kronor för att avsluta auktionen direkt.

– Vem som än har skrivit det här brevet har definitivt sett originalreceptet. Den som skrivit refererar hela tiden till coca-cola, deras produkter och grejer.

Receptet hittade makarna Kluger efter att ha köpt ett flertal lådor fyllda med gamla papper på en auktion för mer än ett år sen. Priset då? 100 dollar.

"Vet att han inte har receptet"

Cliff Cluger har varit i kontakt med Coca-cola, som dock valt att inte höra av sig tillbaka.

– Vi vet att han inte har receptet. Det finns bara i en kopia och den har vi. Han har ett av många fejkade recept som florerar där ute, säger Ted Ryan, chef över Coca-colas arkiv till ABC.

Så receptets äkthet kanske går att betvivla. Frågan är dock om någon är beredd att chansa och slänger upp över 30 miljoner på bordet? Pepsi kanske? Eller Cuba cola?

Se ett inslag om det hela här: