Avbröts under inspelningarna.
1 av 3
Avbröts under inspelningarna. - Foto: Polis
Filmteamet ställde upp på bilder för polisen.
2 av 3
Filmteamet ställde upp på bilder för polisen. - Foto: Polis
Även deras "vapen" fotograferades.
3 av 3
Även deras "vapen" fotograferades. - Foto: Polis

Spelade in film – nära att skjutas av polisen

Om man ska spela in en film som innehåller ett rån kan det vara bra att meddela polisen.


Inte riktiga vapen

Studenterna bar två olika vapen, en pistol och ett tyngre vapen.

Det visade sig senare att båda två var soft air guns.

GLENDORA. Ett gäng filmstuderande i Kalifornien spelade in en scen som involverade ett väpnat rån men glömde de glömde bort att meddela polisen om sina planer och det hela var nära att sluta med en katastrof.

När Linda Bergslian skulle gå in på caféet där scenen spelades in fick hon nämligen se något som sannerligen såg ut som ett riktigt rån. Så hon gjorde det enda rätta och ringde till polisen.

– Hon var extremt rädd för att rånaren skulle ha sett henne och kanske komma efter för att döda henne, säger polisen Tim Staab till Daily News.

Åtta poliser

Men ingen av "rånarna" såg den livrädda kvinnan utan istället ställdes de strax efteråt mot åtta beväpnade poliser. Vad polisen såg när de kom till platsen var två rånare, beväpnade med något som såg ut som riktiga vapen.

När polisen stormade in så slängde en av de två omedelbart ifrån sig sitt vapen men den andra stod kvar som förstenad med vad som tycktes vara en pistol i handen.

Vilket förde honom nära dödens rand. Enligt Staab sa en av poliserna att "om han rör sig minsta lilla så dödar jag honom". Lyckligtvis reagerade en av de andra poliserna snabbt och brottade ned den misstänkta.

Poserade för polisen

I det läget såg poliserna en kamera och förstod vad det var som pågick.

Filmstudenterna klarade sig undan med en varning, trots att de inte skaffat sig de rätta tillstånden, och fick till och med posera på bilder för polisens räkning.

– Det var en lättnadskänsla. Jag tror inte att de här studenterna förstår hur nära de var att bli dödade, säger Staab till Daily News.

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.