Reser mellan USA och Europa – med hjälp av heliumballonger

Är Jonathan Trappe galen? Kanske. Han tänker i alla fall pröva på att flyga mellan USA och Europa med hjälp av 370 färggranna ballonger.


Reser i båt

Trappes kommer att spendera resan i en liten gul båt, ifall det värsta skulle ske och han kraschar i havet.

Båten hålls uppe i luften av 370 färggranna ballonger.

Enligt Daily Mail kommer han att flyga på upp till 7 500 meters höjd.

CARIBOU. På torsdagsmorgonen satte it-chefen Jonathan Trappe av på sin resa mellan Maine på USA:s östkust och Europa. Inget ovanligt i det. Vad som gör det hela lite mer speciellt är att Trappe ska försöka ta sig över Atlanten med hjälp av heliumballonger.

Dåliga odds

Ett något vågat försök. Tidigare har tolv personer försökt sig på samma sak med vanliga luftballonger. Fem av dem dog.

– Jag är precis lika rädd som alla andra för att dö. Men jag gör det för äventyrets skull, för att göra något som ingen annan gjort tidigare och för att leva ett intressant liv, säger Trappe till Daily Mail.

Kan landa lite varstans

Trappe pekar ut vädret som det största problemet under resans gång, samtidigt som att han är helt beroende av fördelaktiga vindar för att lyckas med sitt företag som beräknas ta "62 timmar eller längre". Han håller redan rekordet för flygning med heliumballonger då han flög i 14 timmar. Han har också lyckats korsa engelska kanalen.

Men var kommer då 39-årige Trappe att landa, förutsatt att han kommer fram överhuvudtaget? Det är lite oklart. Daily Mail skriver att han kan komma att landa varsomhelst mellan Island och Marocko.  

Se en video när Trappes lyfter:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.