Mickey bakom lås och bom.
1 av 3
Mickey bakom lås och bom. - Foto: Faksimil AZ Central
Den fyraårige pojken attackerades i februari.
2 av 3
Den fyraårige pojken attackerades i februari. - Foto: Faksimil AZ Central
Nu får pitbullen Mickey sitta av sitt straff – i stället för att avlivas.
3 av 3
Nu får pitbullen Mickey sitta av sitt straff – i stället för att avlivas. - Foto: Faksimil AZ Central

Den här pitbullen döms till livstids fängelse

Pitbullen Mickey, som gick till attack mot ett barn, har fått ett mycket ovanligt straff. Hunden ska leva resten av sitt liv i fångenskap – i anslutning till ett fängelse för människor.


450 avlivade

Under den tid som gick innan Mickeys öde bestämdes hann 450 andra hundar avlivas efter liknande händelser, uppger AZCentral.

PHOENIX. I februari gick pitbullen Mickey till attack mot en fyraårig pojke i Phoenix i den amerikanska delstaten Arizona. Hunden bet pojken i ansiktet vilket resulterade i en bruten ögonhåla och en bruten käke.

För pojken väntar förmodligen månader eller till och med år av operationer för att rädda hans ansikte.

För hunden väntar fängelse – på livstid.

Protester mot planerad avlivning

Ja, det är den ovanliga domen som blev klar på tisdagen, när domare Deborah Griffith redogjorde för sitt beslut. Mickey kommer att placeras på ett djurhem i anslutning till häktet som styrs av sheriffen i Maricopa County, Joe Arpaio. Det skriver AZ Central.

Anledningen bakom beslutet är en lång rad protester mot att Mickey först skulle avlivas. På nätet har många gjort sin röst hörd mot en avlivning och Arpaio själv har kämpat för att hunden skulle få bo på hans hem i stället.

Tackar domaren

Så här twittrade Arpaio efter beskedet:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.