Mmm djurmat.
Mmm djurmat. - Foto: Montage

Glöm vanliga dieter – hon äter endast djurmat

Efter LCHF, barnmatsdieten, GI och 5:2 – är det måhända dags för hundmatsdieten?


USA. Djuraffärsägaren Dorothy Hunter har uppmärksammats av internationella medier eftersom hon planerar att endast äta djurmat. 

– Jag hade ingen tid till att äta snacks en dag, så jag tog en förpackning från affären och det smakade gott, säger Hunter.

Hon bestämde sig då för att bevisa att husdjur äter lika god och hälsosam mat som människor. Hon började med sin diet den 19 juni och får endast äta hund, katt och fågelmat under 30 dagar. 

"God och bra mat"

Djurmat som säljs i hennes djuraffärer är fria från bland annat majs, vete och soja. Hon tycker att det är viktigt med bra kvalitet på djurmaten. 

– Om man ger god och bra mat till sitt husdjur kanske man börjar kolla på de matförpackningar som man själv äter, säger hon. 

Gått ner i vikt

Sedan Hunter började äta djurmat har hon gått ner ett kilo i vikt. Hon vill inte uppmuntra till att äta djurmat eller att banta utan endast visa att hon tror på produkterna hon säljer, enligt NBC News.  

– Jag bestämde mig för det för att bevisa hur gott det smakar och att husdjur verkligen är vad de äter. Detsamma gäller människor, säger Dorothy Hunter. 

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.