Vad tycker du om hans idé?
Vad tycker du om hans idé? - Foto: Montage

Här är han – den skejtande polisen

Glöm den gamla vanliga polisen som åker runt i en bil, cyklar eller rider. Den här uniformen tar patrullerandet till ny nivå – genom att åka skateboard.


Godhjärtad polis

En polis uppfostrade och adopterade frivilligt hunden efter att den blivit misshandlad av sin husse. 

Läs historien här.

WISCONSIN. Joel Zwicky, 40-årig polis från Wisconsin, blandar sin kärlek till skateboarding med jobbet. Resultatet blev lite annorlunda än det vi är vana med. En polis som gör sin patrulltjänst och förflyttar sig på en skateboard, skriver Milwaukee Wisconsin Journal Sentinel.

– Alla säger att man ska göra det man älskar, säger Joel Zwicky till MWJS och fortsätter:

– Jag tog fram alla argument och sa att jag kan spara bensin och svara på telefonsamtal. 

Tog mycket tid

För två år sedan pitchade han sin idé till polischefen. Men innan han fick vara en ”skateboard cop” fick han kämpa för att ta bort förbudet mot skatebordsåkning på en 25 kilometers lång väg som går genom Green Bay, där han patrullerar. Tidigare i år togs förbudet bort och kusten var klar. 

Något han brinner för

Att spendera tid utanför bilen, hålla ihop med ungdomarna samt patrullera området och lokala parker är något som han brinner för. 

– Jag ville bevisa för folk att skateboardåkare inte bara är punk-barn som endast orsakar problem, säger Joel Zwicky till WFRV och fortsätter: 

– Det finns alla typer av människor i ett samhälle, och det är även din poliskår. 

Vill hjälpa skejtare

Joel Zwicky kämpar även för skateboardsåkares rättigheter eftersom det i dag är förbjudet att åka skateboard på vägar i USA. Enligt Zwicky, får skejtare oftast inte samma tillgång till offentliga miljöer som cyklar. 

Dessutom har Joel Zwicky designat en special skateboard med bredare bräda, större hjul samt röda och blåa LED-lampor, skriver MWJS. 

Se klippet med Joel nedan. 


/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!