Vem har den perfekta rumpan?

Vem har egentligen den perfekta rumpan och hur ska den se ut? Debatten fortsätter.


Hela två sekel innan ordet "bootylicious" uppkom hade man i England termen "callypygian" för att beskriva en välformad bakdel. Termen kommer från Venus Kallipygos, en staty som ofta porträtterar en kvinna med en naken rumpa.

Skulpturen tror ha inspirerats av en uråldrig myt om två systrar från Syrakusa. Enligt legenden vann de båda präktiga makar på grund av sina fina bakdelar, skriver Daily Mail.

Rumpan har sedan urminnes tider varit älskad och hatad, uppskattad av den manliga befolkningen och ogillad av den kvinnliga. Under 1990-talet var en vanligt fras i amerikanska serier "ser min rumpa stor ut i den här?"

Så vad är det för sorts rumpa kvinnorna egentligen vill ha? Plastikkirurgen Mike Comins tror sig ha svaren.

– För tillfället finns det tre kvinnor vars rumpor är åtråvärda bland kvinnor. Den första är Jennifer Lopez, som har en mycket välformad rumpa med kvinnliga kurvor. Sedan har kvinnor som vill ha en putig, fast, men vältränad rumpa som Kelly Holmes. Sedan finns det också folk som vill ha något mitt emellan, som Kylie Minogues.

För dig som inte blivit född med en fin stjärt finns det andra knep att ta till. Du kan bland annat operera in implantat, eller laserbehandla den. Om du har tid och tålamod är det bästa sättet att träna upp skinkorna genom olika övningar för att få den perfekta formen.

Men det är inte bara den kvinnliga rumpan som är älskad. Under senare år har även den manliga bakdelen blivit allt mer uppmärksammad och det är inte ovanligt att även män tränar upp sina stjärtar för att få det där lilla extra lyftet.

Se rumptävling nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verk kräver mer pengar till förvar

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

2 timmar sedan
I en ny undersökning av Verian, tidigare Kantar Sifo, på uppdrag av Bankomat​ kan man nu se att rekordmånga svenskar vill ha kvar möjligheten till kontantbetalningar även i framtiden.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

3 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

3 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.