Det finns hemska saker som kan hända
1 av 2
Det finns hemska saker som kan hända - Foto: TT
Om man inte är försiktig
2 av 2
Om man inte är försiktig - Foto: Hanna Fridén

5 sjuka saker som kan hända med penisen

Det finns bra saker och mindre bra saker som kan hända med en penis. Här fokuserar vi på de mindre bra...


Om man har en penis så måste man ibland se upp. Här är en mindre trevlig lista på hyfsat okända saker som kan hända om man inte är försiktig med schnasen.

1. Invaginerad penis

En "invaginated penis" slarvigt översatt till "invaginerad penis" betyder att penisen "hoppar" tillbaks in i kroppen. Ofta på grund av en olycka. Som ni kanske kan gissa via namnet så vänder penisen sig in i fet vävnad. Dr Hsin-Kai Wing, en läkare från Taipei, beskriver symptomet som "någonting som liknar slutet av en elefants snabel." Problemet kan också uppstå vid extrem fetma. Som tur är går det, i de flesta fallen, att lösa via en operation.

2. Olycklig borttagning

Ja, nåväl det här är inte riktigt någonting som händer vem som helst. Det finns dokumenterade fall då män skurit bort sin egen penis när de varit höga på exempelvis PCP eller "bath salts". Det finns dock fall där läkare olyckligtvis råkat att ta bort penisen. En amerikansk man i Kentucky blev av med sin lem under ett vanligt kirurgingrepp, enligt NY Daily News.

3. Saxofonpenis

Även om det låter som ett punkband så är den här åkomman inte särskilt cool. Saxofonpenis är ett riktigt syndrom som man får när penisen sväller (inte på det viset...), vrider på sig och börjar likna en saxofon. Det här på grund av blockerade lymfkörtlar eller vissa bakterieinfektioner. Även om sex inte är att tala om kan man oftast urinera som vanligt.

4. Bruten penis

Även om penisen inte innehåller några ben så kan man ändå få en fraktur på sin penis. Okej, om vi bryter ner det till ren biologi så består penisen av tre "rör". Två som fylls med blod vid erektion och det tredje som då är urinröret. Om man har en erigerad, alltså hård, penis och den är utsatt för mycket kraft (exempelvis vid galet sex) så kan kan vävnaden alltså brista. Aj.

5. Stängt urinrör

Mer känt som en förträngning av urinröret beror på inflammation eller ärrbildning runt urinröret. Det betyder alltså att man helt enkelt inte kan kissa, för att öppningen är blockerad. Det går att få bort via operation. Och det kanske är vanligare än vi tror. Amerikanske programledaren Jimmy Kimmel berättade om sina problem när urinrörsöppningen "bara stängde sig själv" och att han "inte visste varför". Och han fick sedan gå igenom operation. Två gånger...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.