Här kastar han vatten i minus 40 och det som händer är sjukt

Det här klippet visar hur sjukt kallt det är i Norrbotten just nu!


Sverige liknar mer och mer en frysbox just nu med rekordkyla på många håll. I Jokkmokk har det varit ner mot minus 43 grader under natten och sådana temperaturer går inte att förstå utan att uppleva dem. Henrik Blind, bor i Jokkmokk och beskriver kylan för oss:

– Att vara ute då det är 40 grader kallt är som att andas sandpapper och varje steg möter motstånd. Det är som att vara en astronaut vars overall har fått en reva i tyget, säger Henrik Blind till Nyheter24.

Vi bad Henrik göra ett test, är det verkligen sant att kokande vatten fryser innan det når marken om man kastar ut det i minus 40 grader? Henrik tar på sig utmaningen och resultatet ser du här ovan. Så sjukt! Vattnet blir till is direkt och når marken som snö.

LÄS MER: Kylan blir kvar – här blir det minus 35

Om ni blir sugen på att testa det här, använd kokande vatten. Hur konstigt det än låter så fryser kokande vatten snabbare är kallt vatten. Fast bäst är kanske att hålla sig inomhus när det är så där kallt.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du kylan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.