Wineathlon kanske är din grej.
1 av 4
Wineathlon kanske är din grej. - Foto: WINEATHLON
Vin istället för vatten?
2 av 4
Vin istället för vatten? - Foto: WINEATHLON
Lite av ett jippo.
3 av 4
Lite av ett jippo. - Foto: WINEATHLON
Alla måste vara över 18. Obvi.
4 av 4
Alla måste vara över 18. Obvi. - Foto: WINEATHLON

Loppet som gör vatten till vin – bokstavligen

Ett vanligt maraton? Snark. Ett "maraton" med inslag av vin. Vi lyssnar.


Maraton, eller lång distanslöpning i alla fall, låter inte särskilt lockande. Men ett lopp där man får dricka vin tycker i alla fall vi låter mycket mer lockande. Det får man om man springer "Wineathlon" i Glasgow, Skottland.

Loppet är en mil långt och vinet får man istället för vatten vid vilostationerna. Flera hundra människor har i nuläget redan skrivit upp sig för att vara med. Loppet går av stapeln den 24 september senare i år. Arrangörerna har arrangerat liknande race i resten av Storbritannien.

Det är tänkt att loppet mer ska vara ett kul jippo, snarare än ett allvarligt lopp. Vid varje station som är belägen efter cirka 3 kilometer finns ett vin som representerar en del av världen. På slutet kan vinet som lockade mest köpas. Alla som "springer" måste vara över 18. Obviously, rapporterar brittiska Metro.

Låter det som en kul grej? Då kan du skriva upp dig här.

Vin
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett lopp för dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

Handelsbankens vinst minskar något

Handelsbanken, en av de största aktörerna på den svenska bolånemarknaden, redovisar en rörelsevinst på 8,3 miljarder kronor för första kvartalet 2024.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.