Örter är bra till typ mat och sånt.
Örter är bra till typ mat och sånt. - Foto: TT

Vill du detoxa vaginan? Då ska du inte testa den här nya grejen

Det här sättet att rengöra sin vagina är ingen höjdare. Det kan faktiskt ha helt motsatt effekt.


Känner du att du vill göra rent din vagina ordentligt? Kanske till och med ge den en detox? Well, låt bli.

Ett företag i USA har börjat sälja små bollar med örter i, och enligt företaget är bollarna designade för att stoppa in i vaginan för en detox. Independent skriver att det faktiskt är kvinnor som köper dessa, trots att det av allt att döma är en mycket dålig idé.


Bildkälla

Enligt företaget ska örterna kunna hjälpa personer med besvär som endiometros eller cystor på äggstockarna. Det ska till och med kunna "tajta till" vaginan, vilket borde få alla att förstå att det är bluff.

Örtbollar kallas för "pärlor" och är alltså kortfattat designade för att "rensa ur livmodern och återställa balansens i den".

En av flera som dissar örtbollarna är gynekologen Dr Jen Gunter. Hon menar att produkterna inte ens har testats för att användas i vaginan. "Din livmoder är inte trött eller deprimerad eller smutsig och din vagina behöver inte hjälp med sina chakran" skriver hon.

Hon förklarar dessutom att vaginan är självrengörande och inte behöver hjälp av "pärlor". Dessa kan däremot orsaka förgiftning, enligt experter som Independent varit i kontakt med.

Vill du göra rent underlivet på riktigt kan du i stället ta hjälp av RFSLs guide som finns här.

Bildkälla: TT

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!