Kvinnan blev gravid genom analsex.
1 av 2
Kvinnan blev gravid genom analsex. - Foto: TT
Hon hade ett sällsynt medfött fel som gjorde att hennes rektum och vagina var sammankopplade.
2 av 2
Hon hade ett sällsynt medfött fel som gjorde att hennes rektum och vagina var sammankopplade. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Kvinna blev gravid – trots att hon bara haft analsex

Tydligen var hennes livmoder sammankopplad med hennes anus. I alla fall om man ska tro på en läkares berättelser.


Visst finns det en massa olika rykten om sex och graviditeter. Har du hört att man inte kan bli gravid när man har mens? Klart du har.

Men alltid har man trott att analsex är en säker väg till att inte bli gravid alls. Det skulle nog de flesta sexexperter och läkare intyga på.

Ja, tills nu då. Det finns en läkare som hävdar att han har behandlat en kvinna som blev gravid genom analsex.

Läkaren heter Dr Brian Steixner och är urolog vid Jersey Urology Group i Atlantic City, USA. Vid tidpunkten var han del av ett lag som tog hand om en kvinna som föddes med det ovanliga syndromet "cloacal malformation", skriver Men's Health.

Det händer tidigt under graviditeten när anus, urinrör och vagina inte delar upp sig i tre olika delar. Vilket alltså innebär att urin och bajs går genom samma kanal som öppnas vid bäckenbotten som i vanlig fall ligger mellan könet och anus.

Det är ovanligt och sker en gång var 50 000 födsel och behandlas oftast genom att ett kirurgiskt ingrepp som delar upp kanalerna och skapar två nya öppningar.

Kvinnan hade precis en sådan operationen – men något gick snett. Så hennes rektum och hennes livmoder var sammankopplade.

Hon blödde enligt uppgift också ur anus istället för vaginan under menstruation. Och hon blev alltså gravid genom analsex, enligt Daily Mail.

Den slutsatsen drog man eftersom kvinnan berättat att hon helt enkelt bara hade haft analsex innan hon blev gravid – antagligen för att det inte gick att penetrera hennes vagina till följd av den ovanliga missbildningen.

Kvinnan fick inte föda naturligt då det antagligen hade skapat komplikationer.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.