Fansen galna efter popstjärnornas nya kläder – påminner om nazistuniformer

Gruppen har legat överst på Billboard-listan men efter lördagens klädskandal flyr fansen.


Det var i lördags som fans till japanska gruppen Keyakizaka46 knappt kunde tro sina ögon när deras idoler intog scenen i Yokohama. Gruppen hade helt nya scenkläder och det var något skrämmande över kläderna.

Bandet bildades 2015 och deras första singel ”Silent Majority” klättrade upp till förstaplatsen på den japanska Billbord-listan. Singeln slog försäljningsrekordet för ”all female artist” redan första veckan.

Gruppen har sedan dess turnerat och låten har hörts i reklamfilmer över hela Japan. Keyakizaka46 är med andra ord ett av de största banden i Japan just nu.

Nu undrar dock fansen vad Keyakizaka46 sysslar med. Detta efter lördagens framträdande där gruppens ”nazistuniformer” fick Japans motsvarighet till Twitter att formligen explodera. Fans tyckte det hela handlade om ”chock-PR”.

Många tyckte scenkläderna var osmakliga, både symboler och färger påminde väldigt mycket om de uniformerna som nazisterna använde i Tyskland under andra världskriget. Flera fans uttryckte att de inte längre ville lyssna på bandet.

Det här är inte första gången en grupp från Asien flirtar med nazistestetiken i sina scenkläder. 2014 väckte sydkoreanska gruppen PRITZ uppmärksamhet i hela världen när de uppträde iförda svarta scenkläder med röda armbindlar som hade stora likheter med de hakkorsbindlar nazisterna använde i Tyskland.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.