Korna överlevde jordbävningen på ett märkligt sätt – otroliga bilder från Nya Zeeland

Just nu vet ingen hur de här djuren ska komma i säkerhet.


Under söndagen svensk tid drabbades Nya Zeeland av ännu en kraftig jordbävning. Efter en serie av mindre jordbävningar kom den här upp i 7,8 på richterskalan enligt de senaste mätningarna. Nyheter24 skrev om katastrofen här.

Landets norra delar drabbades hårdast, vägar rasade och det kommer rapporter om stora skador på hus och byggnader. Minst två personer har mist livet i jordbävningen.

Jordbävningen var så kraftig att den fick en bergssida att rasa sönder totalt. En liten grupp på tre kor lyckades mirakulöst överleva men sitter nu fast på en liten bit land som fortfarande står upp.

Tidigare i år drabbas Italien av flera svåra jordbävningar där flera hundra människor omkom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.