Enligt urologiska kirurgen Dr. David Shusterman från New York, så finns det fyra olika typer av penisar.
1 av 5
Enligt urologiska kirurgen Dr. David Shusterman från New York, så finns det fyra olika typer av penisar. - Foto: Shutterstock/Pixabay
Vissa är lite böjda.
2 av 5
Vissa är lite böjda. - Foto: Pixabay
Andra har stora ollon.
3 av 5
Andra har stora ollon. - Foto: Pixabay
Vissa är mer konformade med smalt ollon längst ut.
4 av 5
Vissa är mer konformade med smalt ollon längst ut. - Foto: TT
Och så finns det de som är så kraftigt böjda att det kan vara ett tecken på Peyronies sjukdom.
5 av 5
Och så finns det de som är så kraftigt böjda att det kan vara ett tecken på Peyronies sjukdom. - Foto: Pixabay

Det finns egentligen bara fyra olika slags penisar

Snoppar kan ju se ut lite hur som helst. Men tydligen finns det faktiskt bara fyra olika typer av penisar. Har du koll på vilka?


Penis, snopp, kuk, snorre! Så många roliga ord för en ganska rolig och helt klart användbar grej.

Ja, så länge du slipper få oombedda dickpics, vilket forskare har försökt ge ett bra svar på varför folk egentligen skickar.

Snoppar kommer ju i alla möjliga storlekar, former och färger, precis som snippor. Och de ändrar ju dessutom form och utseende ganska rejält beroende på om de är slaka eller har stånd också.

Men enligt urologiska kirurgen Dr. David Shusterman från New York, så finns det faktiskt bara fyra olika typer av penisar. Nope, vi snackar inte om längd eller bredd här, utan själva formen på snoppen.

I en intervju med Buzzfeed delar Shusterman in snopparna i de här fyra spännande kategorierna som säkert har hög igenkänningsfaktor:

1. Stora ollonet

Bildkälla

Enligt Dr. Shusterman upplever han att ungefär 20 procent av de snoppar han har sett har större och fylligare ollon än resten av penisen.

2. Spetsiga snoppen

Bildkälla

Här är det lite tvärt om, snoppen är mer konformad med grövre skaft och avsmalnande ollon. Snoppen blir alltså lite spetsig kan en säga.

3. Sneda snoppen

Bildkälla

Dr Shusterman uppskattar att ungefär 10-20 procent av alla snoppar är böjda något uppåt. Det ska tydligen bero på ett ligament som håller snoppen uppåtsträckt. Kurvan uppåt brukar vara runt fem till tio grader.

4. Krokiga snoppen

Bildkälla: Pixabay

Den fjärde och sista kategorin är egentligen den enda som en kan behöva ha lite koll på. Det rör sig om vissa penisar som är så kraftigt böjda vid stånd att de svänger mellan 30-60 grader.

Dr Shusterman menar att det kan vara ett tecken på något som heter Peyronies sjukdom. Det är ett medfött tillstånd som ibland kan ge en så kraftig böjning på snoppen att det inte går att ha penetrerande sex. Tillståndet drabbar ungefär 400 per 100 000 personer med snopp.

Så, nu kanske du funderar på om snoppdoktorn har några tips kring om en kan lista ut hur lång eller tjock penis någon har, eller kommer få?

Sorry, men det verkar faktiskt inte finnas några konkreta svar på den frågan.

– Tjockleken på penisen baseras på utveckling och genetik. Om några problem med utvecklingen av snoppen uppstår så sker det oftast redan i fosterstadiet, säger Shusterman till Buzzfeed.

Har du undrat någon gång om penisen växer i rymden? Nja, förmodligen inte, men här har du det spännande och väldigt oväntade svaret.

Missa inte heller listan över de sjukaste sakerna som har fastnat i olika kroppshål under förra året.

Här kan du se hur det gick till när Nyheter24 besökte Doctor Splendids "gynmottagning":

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du igen de fyra snopptyperna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

1 timme sedan
Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.