Muslimer tiger om diskriminering

Muslimer i Västeuropa känner sig diskriminerade, men anmäler sällan.


Muslimer i Västeuropa känner sig diskriminerade, men anmäler sällan diskrimineringen till myndigheterna. Det visar en ny rapport från EU:s rättighetsbyrå (FRA) som undersökt särbehandlingen av muslimer i 14 västliga EU-länder, däribland Danmark.

Rapporten visar att minst 30 procent av muslimerna har upplevt att de utsatts för diskriminering under det senaste året och i Danmark är siffran ännu högre, skriver Berlingske Tidende.

I Danmark har två grupper intervjuats, muslimer med somalisk respektive turkisk bakgrund. Bland dem har 46 respektive 42 procent känt sig diskriminerade. Men de allra flesta muslimer anmäler inte diskrimineringen till vare sig organisationer eller myndigheter. De vet inte vart de ska vända sig eller tror inte att det hjälper.

Enligt rapporten har 79 procent inte anmält den diskriminering de upplevt under de senaste tolv månaderna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.