90 civila befaras döda i Nato-attack

Nato-flygattacken i norra Afghanistan orsakade enorm förödelse.


Nato-flygattacken blev värre än vad de kunde föreställa sig. Med siktet inställt på en talibankapad tankbil som fastnat i en flod sköt de. Men vid tankbilen hade flera civila samlats för att samla in bensin från bilen. Nu befaras uppemot 90 personer ha dött.

Det hela började i går kväll. Talibaner försökte föra över en tankbil som de kapat på landsvägen till byn Angorbagh i norra Afghanistan. Men bilen fastnade i floden. Allting övervakades av Nato som beslutade att bomba talibanerna. Men där fanns flera civila som samlats vid den stora tankbilen för att få med sig bensin.

–Bybor rusade till tankbilen. Med sig hade de olika behållare för att samla upp så mycket bensin som möjligt, säger Mohammad Daud, 32, från sjukhuset i Kunduz där de brännskadade offrena vårdas, till The Telegraph.

–Om dessa rapporter bekräftas kommer det att vara ett hårt slag mot USA:s arméchef, Stanley McChrystal, som själv har bett USA-styrkor att vara extra försiktiga när det är civila i närheten, säger Al Jazeeras utsände korrespondent till Al Jazeera.

En talesman för de internationella styrkorna i Afghanistan har bekräftat för AFP att det var de Nato-ledda Isaf-styrkorna som genomförde flygattacken.

Samtidigt rapporterar Sky News att Storbritanniens premiärminister Gordon Brown står bakom trupperna i landet. Detta även efter att försvarsministerns högra hand, Eric Joyce, sagt upp sig på grund av att han inte kan legitimera fler döda britter i Afghanistan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.