bin Ladin uppmuntrade barnen till terrorism

Usama bin Ladins barn fick terrorlektioner i stället för godnattsagor.


I den aktuella biografin Growing up bin Laden berättar Usama bin Ladins hustru och son om hur det var att växa upp i en terroristfamilj.

I stället för godnattsagor fick barnen lektioner i hur man blir en bra självmordsbombare. Deras husdjur levde inte länge, eftersom de blev dödade av al-Qaidakrigare som ville testa sina nya vapen.

Enligt sonen Omar bin Ladin sade hans far ofta att självmordsbombning var något som alla goda muslimer borde ägna sig åt. En gång fick han en utskällning av pappa Usama när han protesterade mot att en av hans bröder visat intresse för terrorverksamhet.

–Du är mig inte varmare om hjärtat än någon annan ung man i det här landet, ska fadern ha sagt då, enligt New York Post.

Hustrun Najwa berättar att hon blev bortgift med Usama vid 15 års ålder, men att det inte var ett lyckligt bröllop. Tillställningen var dyster och skratt och skämt var förbjudna.

– Det var inte det liv jag ville leva, men jag accepterade det eftersom min make sade till mig att det skulle vara på det sättet, säger hon.

Najwa och Omar bin ladin har inte haft kontakt med Usama bin Ladin sedan 2001.

Den ökände terroristen tros gömma sig någonstans i Pakistans gränsområde.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Robotattack mot Charkiv – bränder i Ryssland

3 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.