1 av 10
- Foto: SCANPIX
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Frölunda tog viktig seger - efter domarkaos

Luleå tappade en 2-0-ledning till 2-2 och förlorade efter förlängning mot Frölunda. Förlusten skylldes helt och hållet på domartrion. De pallade inte för hemmatrycket, hävdar Karl Fabricius, 27.


- Det är horribelt, tragiskt och hemskt när vi gör en sådan krigarmatch, suckar den tidigare Frölundaforwarden.

Ilskan går inte att ta miste på. Inne i Luleås omklädningsrum glöder det i ögonen på spelarna. Reportrarna samlas runt Karl Fabricius vars röst darrar av frustration när han ger sin syn på 2-3-förlusten mot Frölunda.

Men det är inte besvikelsen över att 2-0 blev 2-3 som är störst. I stället är det besvikelsen att inte få spela på samma villkor som hemmalaget som retar upp norrbottningarna.

- Det är tack vare publiken som Frölunda kan komma in i matchen. Vi får helt horribla utvisningar i tredje perioden, säger Karl Fabricius till hockeysverige.se.

Det var i slutet av andra perioden som kontroverserna tog fart. Luleå hade sex spelare på isen alldeles innan Thomas Raffl sköt 2-0. Frölundaspelarna exploderade av ilska och fick publiken med sig. Domartrion buades fortfarande ut när den tredje perioden inleddes.

- Det buas hejvilt på domarna och man märker på domarnas uppträdande att de dras med, hävdar Fabricius.

Frölunda fick en tidig 1-2-reducering när Philip Larsen sköt sitt första mål för säsongen via benet på Luleåbacken Alexander Hellström. Det gjorde målvakten Mattias Modig ursinnig. Han tyckte att han blev satt ur spel innan målet tillkom.

"Drar mig i armen"

- Jag kliver ut för att jag vill se pucken. Jag ser att en av deras spelare komma och vet att han måste åka bakom mig, men i stället genar han och drar mig i armen så att jag kommer ur position. Han kan ju undvika att ta tag i mig om han vill, säger Modig.

Efter 12.17 kvitterade Christian Bäckman efter ett snyggt solonummer i anfallszonen. Efter det var det Luleå som hade de farligaste chanserna. Bland annat hade isens främste, Johan Fransson, ett klockrent skott i ribban.

Med en dryg minut kvar av tredje perioden brakade helvetet loss. Luleå drabbades av ett lagstraff för spel med sex spelare på isen. En kompensation för det som inträffade i första perioden, tycker gästerna.

- Tyvärr kan vi inte ta den här diskussionen via er (i media). Det finns en aktör i det här som inte får kliva fram och ta ansvar för sina aktioner. Vi andra får kliva fram med familjer, lag och allting medan tre andra aktörer aldrig gör det. Det är ett väldigt konstigt förhållningssätt, säger en upprörd Roger Rönnberg.

Fötrlängningen varade bara i 39 sekunder. Sedan gjorde Mattias Modig ett misstag bakom kassen. Mathis Olimb utnyttjade det och satte det matchvinnande målet.

- Jag lider med mina spelare. Det sitter ett gäng svettiga och besvikna krigare inne i omklädningsrummet. De gör inte ett misstag på hela matchen, men får ändå inte chansen att vinna.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!