Rasistskandal på Oxford fortsätter

Ännu en rasistskandal skakar universitetet, bara en vecka efter att "judefesten" avslöjats.


I förra veckan skakades Oxforduniversitet av en rasistisk skandal då studenterna hållit en fest med "judetema", som Nyheter24 skrivit om. Nu chockar ytterligare en rasistsfest universitetet.

På bilder som tagits tidigare det här året poserar svartmålade studenter halvnakna med höftskynken. Denna fest, "Safari Bop", hade nämligen Afrika som tema.

Myndigheterna vid universitetet är upprörda över de rasistiska festerna. Två av studenterna som medverkar på bilderna tillhör universitetets rugbylag, som redan är under utredning för den upprörande festen med "judetema".

En av rugbyspelarna som närvarade vid festerna, Tim Hegarty, har dessutom en mängd kränkande uttalanden om kvinnor på sin Facebookprofil.

"Jag tycker att de flesta tjejer är depraverade apor", står det bland annat.

Nu kan de inblandade studenterna bötfällas och i värsta fall slängas ut från Oxford.

– Att svärta sig inför Safari Bop var bara en utklädnad. Vi klär ofta ut oss inför en mängd fester och ingen har tidigare sagt att något av våra teman varit stötande, säger en annan student, Phil Boon, enligt Mail Online.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.