Om All Nippon Air får efterföljare kan männen få det svårt när de blir...
1 av 2
Om All Nippon Air får efterföljare kan männen få det svårt när de blir... - Foto: All Nippon Airways
...kissnödiga.
2 av 2
...kissnödiga.

Könskriget får vingar

Flygplanstoaletterna ockuperas av kvinnor. De kissnödiga männen rasar.


Snart kan exklusiva tjejtoaletter vara verklighet när man ska flyga. Och långa köer av kissnödiga män ringlande genom gångarna.

All Nippon Airways, ett av Japans största flygbolag, tänker införa toaletter endast för kvinnor på sina flygningar. Det drabbar resenärer på en rad flighter till och från Paris, London, Frankfurt såväl som ett dussintals längre rutter.

Och toakontroversen har utlöst ett veritabelt könskrig om toatid i luften.

Enligt en färsk opinionsmätning på resesajten Skyscanner.se har planerna kluvit könen i tu.

46 procent av de röstande tycker att alla flygbolag bör göra som All Nippon. Men en majoritet - 51 procent - håller inte med.

Över 900 personer deltog i Skyscanners omröstning.

"Dåliga nyheter för män"

– Toaletter endast för kvinnor är bra, men problemet är att de flesta flygplan inte kommer att lägga till extra toaletter. I stället kommer de att konvertera en unisextoalett till en kvinnotoalett. Det är dåliga nyheter för männen eftersom det troligen kommer att innebära mer köande, säger Barry Smith, företagschef på Skyscanner i en kommentar.

Men de röstande kvinnorna är säkra på sin sak. De ska ha företräde till flygplanstoaletterna.

– Vi behöver toaletter endast för kvinnor eftersom män smutsar ned i större utsträckning, säger en röstande.

Medan en annan kontrade:

– Om de introducerar toaletter endast för kvinnor så måste de introducera toaletter endast för män också. Kvinnor tar år på sig inne på toaletten.

Förra året orsakade flygbolaget Ryanair rabalder när de i ett utspel sa sig vara beredda att börja ta betalt av passagerare som ville använda toaletterna. Flygbolaget förklarade dock senare att förslaget inte var allvarligt menat.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.