BP: Oljeläckan vårt ansvar - vi ska betala

BP lovar ta alla "nödvändiga och rimliga uppstädningskostnader".


NEW ORLEANS. Oljejätten BP har på måndagen tagit på sig fullt ansvar för att ta hand om oljespillet i mexikanska golfen och meddelat att de kommer att betala vad som krävs.

Beskedet kommer efter att USA:s president Barack Obama satt hård press på företaget genom att uttala sig tydligt i ansvarsfrågan.

- BP är ansvarigt för den här läckan. BP kommer att få betala räkningen, sa Obama när han besökte katastrofplatsen på söndagen.

Oljespillet kan enligt Obama leda till en miljökatastrof som "potentiellt saknar motstycke", skriver BBC.

BP
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.