- Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Barn till lesbiska får färre beteendestörningar

Homoföräldrar kan vara ett föredöme, enligt en stor studie.


En stor studie som pågått i nästan 25 år visar att barn som uppfostras av lesbiska föräldrar blir välanpassade och har färre beteeendestörningar än jämnåriga som lever med heteroföräldrar.

Studien, som publicerades på måndagen i medicinska tidsskriften Pediatrics, har följt 78 lesbiska par som fått barn genom spermadonationer. De har sedan regelbundet rapporterat hur deras barn mår och agerar utifrån ett antal givna frågor och intervjuer som används över hela världen för att bedöma barns välmående.

Barnen i studien har följts sedan föräldrarna inseminerades fram tills i dag då de är mellan 18 och 23 år gamla.

Och resultat förvånar forskarna bakom studien.

– Jag hade väntat mig att barnen skulle redovisa lika bra resultat som andra barn. Jag väntade mig inte bättre, säger doktor Nanette Gartrell som ansvarat för studien till CNN.

Men forskningen får också kritik för att inte vara objektiv eftersom den finansieras av en rad organisationer som kämpar för hbt-personers lika rättigheter.

Wendy Wright, ordförande för organisationen Oroade kvinnor för Amerika (Concerned Women for America), som kämpar för en kristen värdegrund, menar att studien saknar legitimitet.

– Den här studien har helt klart utformats för att få ett enda resultat - att få folk att ändra uppfattning om att det ger negativa effekter att uppfostras i en homosexuell familj, säger hon till CNN.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.