Lärare opererade in kamera i bakhuvudet

Fuska inte på hans lektioner. SE VIDEO.


NEW YORK. En professor vid New York University blir den förste i världen som kan använda frasen: "Akta er, jag har ögon i nacken" - och faktiskt mena det.

Läraren Wafaa Bilal har nämligen opererat in ett kamerafäste i bakhuvudet där en kamera kan appliceras för att filma det som försiggår bakom professorns rygg.

- Projektet kallas för det tredje ögat och kommer använda sig av den bakre kameran genom att ta ett nytt foto varje minut av mina vardagsaktiviteter i ett år, säger Wafaa Bilal till CNN.

Ingreppet ingår i en utställning och alla bilderna som tas skickas till ett museum beläget i Qatar.

Den inopererade kameran ska användas både när professorn duschar och har sex, men för att skydda sina elevers integritet kommer ett linsskydd att fästas på kameran under skoltid, skriver CNN.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.