- Foto: TechCrunch

Paypal: Amerikanska UD sa att Wikileaks aktiviteter var olagliga

Paypals Osama Bedier säger att USA uppmanat nätbetalningstjänsten att avsluta Wikileaks konto - och därmed alla utbetalningar.


INTERNET. Osama Bedier, talesperson för betalningstjänsten Paypal, bekräftar nu att det var amerikanska påtryckningar som låg bakom att företaget stängde ner Wikileaks konto.

Något som under onsdagen resulterade i att Paypal utsattes för en massiv hackerattack och tillfälligt stängdes ner.

– Utrikesdepartementet sa åt oss att dessa aktiviteter var olagliga. Det var ett rättframt budskap, säger Bedier till TechCrunch.

Svaret besvarades med burop av den i stor utsträckning europeiska publiken.

I princip erkände Osama Bedier utan omsvep att Paypal gått med på den amerikanska regeringens krav.

– Först och främst följer vi de laglar som finns runtom i världen för att försvara vårt varumärke.

Utrikesdepartementet sa, enligt Bedier, den 27 november att Wikileaks var olaligt. Det är fortfarande oklart exakt vilka amerikanska lagar Wikileaks bryter mot.

Om de DDOS-attacker som drabbat såväl Mastercard som Paypal med flera av de företag och myndigheter som motarbetat Wikileaks sa Bedier, enligt TechCrunch, följande:

– Ett av tecknen på att man är en framgångsrik betalningstjänst är att hackare börjar angripa en. Det här fallet är inte annorlunda.

/
/
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.