Svensken greps i Kambodjas huvudstad.
1 av 2
Svensken greps i Kambodjas huvudstad. - Foto: Heng Sinith/Ap/Scanpix
Svensken har även gripits i Thailand för barnsexbrott. Den gången flydde han landet efter att han betalat borgen.
2 av 2
Svensken har även gripits i Thailand för barnsexbrott. Den gången flydde han landet efter att han betalat borgen. - Foto: Sakchai Lalit/Ap/Scanpix

Efterlyst svensk gripen för barnsexbrott i Kambodja

En man i 40-årsåldern är gripen för barnsexbrott i Kambodjas huvudstad.


PHNOM PENH. För andra gången greps en svensk i 40-årsåldern för barnsexbrott. Den här gången greps han i Kambodjas huvudstad Phnom Penh på ett hotell.

UD (utrikesdepartementet red. anm) fick reda på det här den 25 juni. Vi begärde att få tillträde till mannen och ambassaden träffade honom den 26 juni. Nu ska vi besöka honom igen, troligen nästa vecka, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst, till Nyheter24.

Men det var inte första gången svensken har gripits för barnsexbrott. Redan 2009 greps han i Pattaya i Thailand men lyckades fly landet efter att han betalade borgen. När det var dags för rättegång uteblev mannen och är därför efterlyst i landet, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt tidningen Cambodia Daily greps mannen med en 16-årige kille men han ska även ha haft sex med barn i åldrarna 13, 15, 16 och 17 år.

Vad som händer med den gripne svensken är ännu oklart. För att mannen ska kunna avtjäna ett eventuellt fängelsestraff i Sverige så måste en dom ha fallit i Kambodja.

– Det är inte helt klarlagt hur anklagelserna ser ut men det är någon form av child abuse, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.