1 av 2
2 av 2

Danska ORG planerade raskrig och nytt parti

Hemliga möten, medlemmar ur alla samhällsskikt och planer på ett väpnat raskrig i Norden. Konspirationen är ett faktum. Det låter som taget ur en spionfilm men är dansk verklighet 2011.


ORG:s sajt hackad

Logen har också en sajt på adressen org-his.dk, registrerad på uppdiktade namnet Ole R Gormsen, vars initialer bildar ordet ORG.

Sajten har dock attackerats av hackers efter att granskningen av ORG blivit känd och ligger nu nere.

Vem som ligger bakom hackerattacken är okänt men rykten gjorde tidigare gällande att Anonymous planerade en attack mot sajten.

Läs hela Redox granskning här.

Nyheter24 har tidigare rapporterat kort om avslöjandet av en hemlig dansk organisation som infiltrerat bland andra Dansk Folkeparti, som sitter i det danska folketinget.

När hela granskningen av ORG nu offentliggörs framträder en betydligt större och mer välorganiserad organisation än man först kunnat ana. Det rör sig om ett hemligt sällskap som taget ur en amerikansk konspirationsthriller.

Med skillnaden att det är på riktigt och pågår i detta nu.

ORG som organisation har funnits sedan slutet av 1980-talet, har ett 100-tal medlemmar och har förgreningar i bland annat Den danska föreningen, White Pride, Århus mot moskén, Vederfoldner, Danmarks Nationella Front och Tryckfrihetssällskapet, samtliga mer eller mindre främlingsfientliga, rasistiska eller öppet nazistiska grupper.

Flera av medlemmarna har kopplingar till Dansk Folkeparti och var femte har en bakgrund inom White Pride.

Ledare för ORG är Jesper Nielsen, tidigare aktiv i Dansk Folkepartis ledning i Århus.

Många av de aktiva i ORG har också anknytning till militären, polisen, media eller näringslivet. Vissa medlemmar i ORG har tidigare medverkat i fredsbevarande FN-uppdrag och har stridserfarenhet. Flera har vapenlicens och vapen i sin ägo. ORG kopplas också till en skytteklubb, till två kampsportsklubbar och en privatskola i Århus som helt drivs av logen. Bland de aktiva i logen finns också en redaktionssekreterare på Berlingske tidning, en chefskonsulent för socialförvaltningen och en fackföreningsrepresentant.

 

Inga kända Sverigekopplingar

Några tydliga kopplingar till Sverige tycks inte finnas. Ett antal av medlemmarna har dock besökt Sverige för att delta i aktiviteter med nazistiska Blood & Honour, en organisation som inte finns i Sverige längre.

- De finns inte alls sedan ett antal år tillbaka, det är väl senast 2007 hade man ett livstecken från dem men det är oklart om de hade någon aktivitet då, säger Anders DalsbroExpo till Nyheter24.

Expo har ännu inte titta närmare på granskningen av ORG men Anders Dalsbro medger att det inte vore omöjligt att liknande nätverk dök upp i Sverige.

- Kan de här åsikterna finnas i alla samhällsskikt och samhällslager? Ja. Det är inget isolerat till någon specifik yrkesmässig eller socioekonomisk grupp. Så teoretiskt sett, ja. Men det finns inget som indikerar det i nuläget.

 

Kartlägger vänsteraktivister via polisregistret

En av ORG-medlemmarna, en polis, dömdes i juni 2009 till 30 dagars fängelse sedan han nyttjat polisregistret till att kartlägga vänsteraktivister.

Inom ORG finns både konreta planer på ett raskrig och på ett nytt politiskt parti. Så kallade förrädare ska framöver ställas till svars och utsättas för vedergällning. Det nationella ska värnas och det multietniska samhället ska stoppas.

ORG har tre kända underavdelningar. En i Ålborg, en i Köpenhamn och en i Århus.

Det anmärkningsvärda med ORG är att dess representanter i så bred utsträckning är personer som redan har makt och är etablerade i samhället. Det rör sig på intet sätt om någon organisation bestående av stökiga tonåringar.

Ständigt återkommande är solkorset, eller solhjulet, som står som ORG:s symbol och som förekommer såväl bland ORG-anknutna huliganer på fotbollslaget AGF Århus läktare som i märket på ORG:s kampsportsklubbar och i logotypen för logens egen privatskola.

Vad som händer med ORG nu, när avslöjandet gjorts, återstår att se.

/
/
/
ORG
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.