- Foto: Matt Dunham/AP/Scanpix

Nu gör Wikileaks tusentals nya publiceringar

Och Domscheit-Berg förnekar att han raderat värdefulla dokument.


På tisdagen kunde Nyheter24 berätta att Wikileaksavhopparen Daniel Domscheit-Berg, som ligger i konflikt med grundaren Julian Assange, ska ha raderat ett stort antal dokument som Wikileaks tänkt publicera, något som skulle förklara varför det varit så begränsad aktivitet från Wikileaks den senaste tiden.

Men nu utlovar Wikileaks plötsligt att på onsdagen publicera 5523 nya telegram i den hemliga diplomatkorrespondens som kommit från Wikileaks i en strid ström under våren.

Samtidigt passar också Daniel Domscheit-Berg på att förneka att han ska ha raderat några viktiga dokument.

Julian Assange "var medveten om strykningarna och hade sorterat ut allt han ansåg viktigt nog. Det är inte som att vi inte pratade med varandra, han kände till strykningarna. Men nu påstår han allt möjligt som inte stämmer." skriver Domscheit-Berg i ett mail till Wired.

Han redogör där också tydligare för vilka dokument som raderades.

Vad som framkommer av Wikileaks 5523 nya telegrampubliceringar återstår att se - frågan är huruvida det rör sig om politiskt sprängstoff eller om det enbart är ett sätt för Wikileaks att visa fortsatt aktivitet.

Uppdaterat: Nu har Wikileaks börjat publicera det hemliga materialet. Läs mer här.

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.