1 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Rose Bookbinder/AP/SCANPIX

Över 700 gripna i New York

Polisen har gripit över 700 personer som blockerade körfälten på Brooklynbron i protest mot orättvisor i finanssystemet.


1500 demonstranter samlades i dag och gick mot Wall Street i New York. Rörelsen bakom demonstrationerna heter "Occupy Wall Street" och protesterar mot klyftor i samhället, krisstödet till bankerna och en hög arbetslöshet, skriver BBC.

När tåget nådde Brooklynbron ska flera demonstranter ha ställt sig i körfälten för att blockera trafiken. Ett tilltag som fick polisen att agera och över 700 demonstranter greps.

– Det är inte rättvist att vår regering stödjer stora företag framför att stödja folket, säger en demonstrant enligt BBC.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.