Gästerna pumpas med stora mängder silikon, därav namnet "pumpfest".
1 av 2
Gästerna pumpas med stora mängder silikon, därav namnet "pumpfest".
Kasia Rivera greps för dråp.
2 av 2
Kasia Rivera greps för dråp.

22-åring dog efter illegal penisförstoring på transgenderfest

En 34-årig kvinna greps efter att ha lekt plastikkirurg på en "pumpfest" och illegalt injicerat en man med silikon i penisen.


NEW JERSEY. 22-åringen ville förstora sin penis - men hade inte råd med en riktig plastikkirurg. På en "pumpfest" för transgenderister lät han 34-åriga Kasia Rivera injicera hans penis med silikon. Dagen efter, den sjätte maj i år, dog han efter att silikonet letat sig in i hans ådror och klumpat ihop sig till en "silikonpropp". I fredags greps Rivera för dråp. Hon har även åtalats för att ha agerat läkare utan licens, skriver NBC som citerar Daily Mail.

Dödsfallet är långt ifrån det första. "Pumpfester" beskrivs ofta, som hemliga, underjordiska amatörkliniker för bland andra transgenderister som vill skaffa sig kurvor, fejkbröst och höfter - men för småsummor, skriver International Business Times. Festerna hålls i hemmet, på kontor och även i hotellrum. Även andra än transgenderister sägs leta sig till pumpfesterna där stora mängder silikon pumpas in i gästernas kroppar, därav namnet pumpfest.

"Pumping party trial"

Kasia Rivera greps bara några veckor efter en annan fejkdoktor, Oneal Ron Morris, blivit världkänd för att ha injicerat sina "patienter" med cement och superlim.

Trots dödsfallet och de stora riskerna växer de illegala "pumpfesterna". Rörelsen "pumpfest" blev känt redan 2001 när 53-åriga Vera Lawrence hittats död efter att ha injicerats med silikon i sina höfter. Silikonet "rann ut" och fyllde hennes lungor. I juli 2003 dömdes två personer för dråp i vad som blev känt som "Pumping party trial".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!