Kim Jong-Un tog över makten efter sin fars död.
Kim Jong-Un tog över makten efter sin fars död.

Nordkorea: Försvara Kim Jong-Un med era liv

Nordkorea uppmanar folket att försvara sin nye ledare Kim Jong-Un in i döden.– Alla måste känna en övertygelse om att de är Den Store Efterföljarens mänskliga sköldar, skriver man i ett uttalande.


Efter Kim Jong-Ils död har mycket i Nordkorea handlat om att göra hans son Kim Jong-Un redo att styra landet och säkra hans roll som ledare. På nyårsdagen fortsatte arbetet när det kommunistisiska partiet skickade ut en text som publicerades i landets alla tidningar, skriver BBC.

”Hela partiet, hela armén och hela landets befolkning måste ha en stark övertygelse att de kommer att vara mänskliga sköldar, levande måltavlor, och försvara Kim Jong-Un in i döden, och följa partiet för evigt. För att landet ska lyckas i år är det nödvändigt att stärka partiet och ytterligare förstärka ledarens roll maximalt”, skriver man.

I en artikel i partiets egen tidning Rodong Sinmun skrivs det även att Nordkorea kommer att "sträva mot att ha en god vänskapsrelation med de länder som erkänner vårt lands styre". Man uppmanade även USA att kalla hem de 28 000 trupper som landet har stationerade i Sydkorea.

Inte ett ord nämndes om landets kärnvapenprogram, som är anledningen till omvärldens sanktioner.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.