- Foto: Privat

Tog sitt liv - bara veckor efter It gets better-videon

Trots att det blev bättre orkade Eric James Borges till slut inte.


Det numera världskända It gets better-projektet går ut på att homosexuella, bisexuella och transpersoner berättar om sina erfarenheter från unga år för att tala om att det blir bättre och är värt att kämpa vidare. Projektet startade som en reaktion på att många mycket unga personer som pekats ut som och mobbats för att de varit homosexuella eller på andra sätt avvikande från normen tog sitt liv.

It gets better-filmernas resultat har också spridit sig och många säger sig ha räddats av de hoppingivande berättelser som delges. Men Eric James Borges historia slutar tyvärr i tragedi.

Eric James Borges  har själv deltagit i kampanjen och berättat om den fruktansvärda mobbning han tvingas utstå i kombination med föräldrar som avskytt och angripit hans sexuella läggning. I ett mycket känslomässigt klipp berättar han om hur det trots allt blivit bättre - och att han nu jobbar med att hjälpa unga som går igenom vad han gick igenom och att han nu vågar älska och känna sig älskad.

Men trots att det blivit bättre valde Eric James Borges den 11 januari att begå självmord, rapporterar bloggen Queerlandia. James avslutade sitt liv bara en månad efter att han spelade in sitt bidrag till It gets better.

Eric James Borges historia sprids nu på ett stort antal internetsajter för att i än högre utsträckning tjäna som exempel på behovet av stöd och hjälp till unga som går igenom liknande prövningar och utsätts för liknande hat i sin skol- eller hemmiljö. Hans vänner planerar nu en minnesstund för sin kamrat.

Se Eric James It gets better-klipp:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!