De omkomna är mellan 21 och 22 år och är hemmahörandes i Varberg.
1 av 2
De omkomna är mellan 21 och 22 år och är hemmahörandes i Varberg. - Foto: AP
Häktningsförhandlingarna mot den gripne 27-åringen kommer att hållas under fredagen.
2 av 2
Häktningsförhandlingarna mot den gripne 27-åringen kommer att hållas under fredagen. - Foto: AP

27-åring gripen efter svenskarnas dödskrasch

UPPDATERAD. Mannen som greps i Phuket misstänks för att ha kört den lastbil som var inblandad i en krock där fyra svenskar omkom. På fredagen erkände han att han körde lastbilen.


PHUKET. Olyckan inträffade tidigt i onsdags morse. En bil med fyra svenskar, två män och två kvinnor, i 20-årsåldern krockade med en mötande lastbil och omkom omedelbart. Direkt efter olyckan smet lastbilschauffören från platsen men nu har han åkt fast och sitter anhållen på polisstationen i Phang Nga.

– Det blir häktningsförhandling senare i dag, säger Santi Prakobparn vid Phang Nga-polisen till Aftonbladet.

De omkomna svenskarna var bosatta i Varberg och var i Thailand på en tre veckor lång semester. I samband med olyckan dog även en 26-årig thailändska som körde ungdomarna.

Den lokala polisen kan inte svara på om 27-åringen greps eller om han frivilligt lämnade över sig till polisen. Det är också oklart om han erkänner brott.

– Han är förd till domstolsbyggnaden i Phang Nga. Häktningsförhandlingar kommer att ske under dagen, säger Santi Prakobparn, till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Expressen ska lastbilschauffören nu erkänt att det var han som körde lastbilen. Han har dock ingen förklaring till varför han kom över på fel sida av vägen.

Bil
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.